0517 384 420 info@hendriksfd.nl

Particuliere verzekeringen

Goed verzekerd zijn kan je een hoop narigheid, geld en stress besparen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wil jij er zorgeloos van op aan kunnen dat alles, altijd en overal, goed geregeld is? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Goed verzekerd zijn kan je een hoop narigheid, geld en stress besparen. Daarom is het belangrijk dat je zowel privé als zakelijk, goed verzekerd bent.

Er zijn veel verschillende verzekeringen en nog meer verschillende verzekeraars. Gelukkig hebben wij helder zicht op alle mogelijkheden en kunnen wij je uitgebreid adviseren. We vertellen je hieronder in het kort meer over de verschillende (verplichte) verzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering

Je denkt er misschien liever niet over na, maar een overlijden zorgt naast de emotionele schade, soms ook voor financiële zorgen. Ineens moet de overgebleven partner de hypotheek alleen betalen en dit is in de meeste gevallen niet makkelijk. Tot voort kort was de overlijdensrisicoverzekering wettelijk verplicht, nu dit niet meer het geval is betekent het niet dat deze verzekering onbelangrijk is geworden. Er zijn zelfs banken die het nog wel verplichten. Maar verplicht of niet, je wil natuurlijk graag je nabestaanden financieel goed verzorgt achterlaten.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) is niet verplicht. Toch is de AVP één van de meest belangrijke verzekeringen die je kunt afsluiten. Deze verzekering vergoedt schade die je bij een ander veroorzaakt. Denk aan het omstoten van een dure vaas bij vrienden, of je kind die tegen de auto van de buurman aan fietst. De AVP kent twee verzekerde bedragen, €1.250.000,- en €2.500.000,- maar kost je maar een paar euro maand aan premie.

Rechtsbijstandverzekering

Ruzie kan uitlopen op een juridisch conflict. Met een rechtsbijstandsverzekering heb je recht op hulp, advies en ondersteuning bij juridisch touwtrekkerij. Een rechtsbijstandsverzekering kan aangevuld worden met verschillende modules, zoals “Werk & Inkomen”, “Wonen” en “Fiscaal en Vermogen”.

WA-verzekering voor motorvoertuigen

Heb je een gemotoriseerd voertuig op naam staan, dan ben je wettelijk verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Een WA verzekering vergoedt de schade die je met je voertuig aan een ander hebt toegebracht. Naast de WA verzekering kun je je voertuig WA beperkt casco en volledig casco verzekeren. Daarnaast kun je ook nog een module schade inzittenden en rechtsbijstand voor motorvoertuigen toevoegen aan je verzekering.

Opstalverzekering

Als je een koopwoning hebt, wordt een opstalverzekering vaak verplicht door de geldverstrekker. De opstalverzekering verzekerd alles van je huis wat aard- en nagelvast zit. Ook zit hier de glasverzekering bij in. Bij de opstalverzekering dient de herbouwwaarde verzekerd te worden. Dit komt overeen met de kosten die moeten worden gemaakt om een soortgelijk gebouw opnieuw te bouwen.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de schade aan spullen in huis die niet aard- en nagelvast zitten. Alles wat je op kan pakken en mee kan nemen vallen hieronder. De meeste inboedelverzekeringen bieden ook standaard dekking aan spullen die in de tuin/op het balkon staan. Een inboedelverzekering is uit te breiden met een buitenshuis dekking zodat je ook verzekerd bent voor schade aan je spullen buiten het woonhuis. Mobiele elektronica kan ook meeverzekerd worden, zodat altijd je mobiele telefoons, laptops of tablets verzekerd zijn bij een ongelukje!

Reisverzekering

Een vakantie is helemaal ontspannen als je goed verzekerd bent. Met een kortlopende of doorlopende reisverzekering ben je verzekert tegen onverwachte schades die tijdens de vakantie plaats vinden. Ook een reisverzekering is verzekering die helemaal aan te kleden is naar jouw wensen, zo zijn er bijvoorbeeld extra dekkingsmogelijkheden voor bagage, wintersport, vervangend vervoer en verblijf en medische kosten. Dit kan ieder jaar aangepast worden, zodat je elke vakantie goed verzekerd op reis gaat.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je vaak af samen met je reisverzekering. Een annuleringsverzekering biedt dekking als je door een onvoorziene omstandigheid niet meer op vakantie kunt gaan, of je vakantie moet afbreken.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kun je de kosten voor je uitvaart verzekeren. De premie voor een uitvaartverzekering is niet hoog, maar neemt de zorgen voor de nabestaanden wel weg.

Caravanverzekering

Heb je een caravan aan je auto gekoppeld? Dan valt deze onder de WA-verzekering van de auto. Schade die je met je caravan bij een ander maakt, wordt dan vergoed. De caravan zelf is alleen niet verzekerd. Hiervoor kun je een caravanverzekering afsluiten.

Lijfrente sparen voor inkomen

Met een lijfrente zorg je op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen. Dit krijg je periodiek uitbetaald vanaf een bepaald moment. Bijvoorbeeld als je AOW krijgt of met pensioen gaat. Het mag ook extra inkomen voor een ander zijn. Bijvoorbeeld voor je partner als jij overlijdt. Je kunt hiervoor een lijfrenteverzekering afsluiten of sparen met een lijfrenterekening of lijfrentebeleggingsrecht.

Carola de Jong

Henk Hendriks

Carola de Jong

Henk Hendriks

We konden met al onze vragen meteen terecht. De gesprekken en het tekenen van de offerte kon in de avonduren op locatie. Zeer prettig. Ook was het advies professioneel. Dit bedrijf verdient een dikke 10!

– M.E.P.

Afspraak maken

Ben je op zoek naar advies? Onze deur staat open en de koffie staat klaar! Ook buiten onze kantooruren zijn wij flexibel. Liever een bezoek aan huis? Geen enkel probleem.

Social media

Volg jij ons al op social media? Houd onze Facebookpagina in de gaten voor nieuws, blogs en meer.

Thuis in een totaalpakket van diensten. Klanten weten ons te vinden voor alles op het gebied van hypotheken, verzekeringen, scheiden en de aan- en verkoopbegeleiding.

Advies

Ben je op zoek naar advies? Onze deur staat open en de koffie staat klaar! Ook buiten onze kantooruren zijn wij flexibel. Liever een bezoek aan huis? Geen enkel probleem.

Contact

Hendriks Financiële Diensten
De Alde Mar 30
9035 VP  Dronryp

0517 384 420
info@hendriksfd.nl

AFM nr.: 12045501
Kvk nr.: 70446156
Kifid nr.: 300.016953